Luceplan Costanza

Luceplans Costanza in tien nieuwe kleuren

Het is de tijd die beslist of een ontwerp echt groot design is of niet. Wat journalisten, experts of vakgenoten beweren, heeft hooguit wat voorspellende waarde. Want alleen designstukken die zelfs na tientallen jaren nog fris en goed bedacht blijken, zijn de ware toppers.

Zoals de Costanza-serie van het Italiaanse Luceplan. Bijna dertig jaar geleden – in 1986 – bedacht door architect en ontwerper Paolo Rizzatto. En nog altijd van een tijdloze schoonheid, van een eenvoud die siert.  Ook de bijzondere bediening – gewoon een staafje aanraken – blijft erg aangenaam.

Niet te verwonderen dat de serie door de jaren heen wat varianten bijkreeg, zoals de Grande Costanza hanglamp voor het 20-jarige bestaan in 2006. Waarbij de verhoudingen en de essentie perfect bewaard bleven. En nu ook weer krijgt Costanza een update. Qua kleuren dan. Want in samenwerking met Studiopepe werden twee nieuwe kleurenfamilies met  telkens vijf kleuren aan het gamma toegevoegd.  De eerste noemden ze ‘Radieuse‘, met vijf sterke, hedendaagse kleuren. De tweede is ‘Mezzo Tona‘, met vijf pastelkleuren. En nu ze de kleurdoos toch hadden openstaan: de structuur is voortaan naast geborsteld en matzwart aluminium ook verkrijgbaar in matwit, ‘Off White’ zoals zij dat mooi zeggen.

Overstijgen die kleuren straks allemaal de waan van de dag? Wait and see.

Costanza van Luceplan, vanaf 187 euro. De nieuwe kleuren én een nieuwe led-variant waren vorige week te bemonsteren op Light + Building Frankfurt en momenteel ook op het Salone del Mobile in Luceplans thuisstad Milaan. 

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

Luceplan Costanza Luceplan Costanza Luceplan Costanza Luceplan Costanza Luceplan Costanza Luceplan Costanza Luceplan Costanza Luceplan Costanza Luceplan Costanza Luceplan Costanza


door