Expo belicht proporties aan zee en in de stad

Zouden de kinderen van Thomas De Bruyne hun vader ooit zonder fototoestel zien? Wie de graficus en fotograaf wat volgt, weet dat hij er op het goeie moment staat, met zijn toestel. Dat heeft hij ook altijd mee als hij onderweg is. Naar de vele architecten waarvoor hij werkt, of naar zee waar hij wel eens het weekend doorbrengt. De expo met zijn fotografische werk die vanavond in de Gentse galerie Flinxo opent, belicht vooral architectuur, lijnen, proporties. Aan de kust, en in de stad. Zijn oog selecteerde er sterke minimalistische vormen, die op de foto’s vaak een eigen leven gaan leiden, een compositie op zich worden, los van het gebouw. En soms legde Thomas De Bruyne details vast die ogenschijnlijk niet thuishoren in de gefotografeerde context. Maar daardoor net weer wel. Soit, dit sobere werk verdraagt niet te veel woorden. Laat de zestien foto’s  in de galerie vooral zelf spreken, ze zeggen genoeg.

‘Scale model urban + seaside proportions’ in galerie Flinxo,  Ottogracht 38, Gent. Vernissage donderdag 27 maart 2014 om 19u. De expo loopt van 28 maart 2014 tot en met 27 april 2014. Finissage op die dag vanaf 15u. 

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

Thomas De Bruyne 01 Thomas De Bruyne 02 Thomas De Bruyne 03

 


door