Maak van uw gewone fiets een sexy e-bike

Ik ga de auto meer thuislaten. De rij- en parkeerkost is hoog, en vooral: de uitstoot simpelweg kankerverwekkend. We moeten daarover niet klagen, of wachten op rekeningrijden. We kunnen er gewoon iets aan doen, meteen. Daarom laat ik zo vaak als mogelijk de auto staan. En rij met de mountainbike naar Gent. Niet dat de mountains lastig zijn, het hoogste punt is de Scheldedijk, maar soit.

Het zwakke punt van mijn plan: het lukt beter op zonnige dagen dan op momenten met veel regen en wind. Daarom heb ik al luidop gedacht aan een elektrische fiets.  Maar zo’n e-bike is duur en helemaal niet sexy. De kinderen dreigen er al mee me ‘bompa’ te noemen als ik er een koop, nou.

Maar kijk: er is een oplossing. The Copenhagen Wheel van Superpedestrian, bedacht door slimme koppen van het Massachusetts Institute of Technology. Knap design, met een opvallende, rode motor-met-batterij er middenin. Je stopt het elektrische wiel in je fiets, en bedient het aan het stuur, met je smartphone, iOS of Android.

Wél sexy, en perfect inpasbaar in de meeste fietsen, met en zonder versnellingen. Voorlopig wel niet in alle maten beschikbaar, dus even uitkijken voor je bestelt. Te krijg voor 899 $ plus verzendkosten.

The Copenhague Wheel is niet het enige elektrische wiel, google even en je vindt er andere, in meer formaten, goedkopere ook. Maar van alle e-wielen is The Copenhague Wheel wel het knapste, met meer dan een fietslengte voorsprong.

Video >

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

The Copenhagen Wheel 8 (c) MD Spencer The Copenhagen Wheel 3 (c) MD Spencer

 


door