Muziek ontmoet kunst

vrouwBrouckeKunstenaar Koen Broucke (o.a. bekend van zijn fictieve levensverhalen van muzikanten, kunstenaars, psychiaters, …) pakt uit met een verrassend festival. De affiche van Interchange is aanlokkelijk én apart, een combinatie van mensen uit verschillende disciplines, en van bekend en minder bekend volk. In de assemblage zitten onder anderen: Mauro Pawlowski, Peter Holvoet-Hanssen, Lucas Blondeel, Kirsten Lemaire, Jan Michiels, Nicolas Rombouts én Broucke zelf natuurlijk, wiens projecties, scenografie en performances als rode draad doorheen het 4,5 uur durende programma lopen.

 

 Het festival kadert in de tentoonstellingen Dark and Emotional and Energetic, Portraits of Musicians and Performance Drawings in Bernaerts Platform, Antwerpen , opening op  27 maart 2014  van 17u-22u

en Nabeeld, Koen Broucke, Jan Cockx, Vincent Van Gogh in het Museum FeliXart, Drogenbos, opening  30 maart 2014 vanaf 15u.

Kortom, een flinke dosis Koen Broucke dus, de ideale gelegenheid om je onder te dompelen in zijn imaginaire, donkere universum mét een speels, humoristisch randje.

Tickets via www.infocultuur.be

www.atelierbroucke.com

www.blog.atelierbroucke.com

Noot: Rebekka Karijord heeft haar concert op ‘Interchange’ moeten afzeggen wegens gezondheidsredenen. Verschillende muzikanten zullen covers van haar brengen. De Belgische sopraan Liesbeth Devos brengt een eigenzinnige versie van ‘Wear it like a Crown’ gekoppeld aan enkele sublieme liederen van Dowland en Purcell in dezelfde sfeer. Voor de fans die Rebekka Karijord ook echt live willen zien, reserveert Koen Broucke een plaatsje op de eerste rij bij de uitgestelde samenwerking.

 Interchangepianist broucke


door