International Award Batibouw 2014 JDS Architects

International Award voor Julien De Smedt Architects

Julien De Smedt Architects kaapte de International Award weg op de Belgian Building Awards 2014. Het architectenbureau met vestigingen in Brussel, Kopenhagen en Shanghai realiseerde al projecten in meer dan 35 landen op 5 verschillende continenten. Bijvoorbeeld de WK skischans in Oslo, de Office Campus in Istanbul, Iceberg Dwellings in het Deense Aarhus (foto) of grote projecten in het Chinese Hangzhou en Quindao. Een ander mooi voorbeeld is het Kalvebod Waves-project aan de haven van Kopenhagen: het verbindt de stad met het water en hertekent de waterkant als nieuwe stedelijke hotspot. Vanuit Brussel werkt JDS Architects aan Europese bouwprojecten, zoals het nieuwe politiegebouw in Antwerpen dat eerstdaags de deuren opent. Julien De Smedt is niet alleen architect, maar ook designer. In 2013 lanceerde hij het designlabel Makers With Agendas op Design September in Brussel, Maison & Objet in Parijs en in het New Museum in New York.

De Belgian Building Awards zijn een initiatief van Batibouw in samenwerking met o.a. de Confederatie Bouw, de Orde van Architecten en de AiNB.

International Award Batibouw 2014 JDS Architects Butterfly makers With Agendas Butterfly Makers With Agendas 


door