ECO Award 2014 voor isolatie van papier

Duurzaam én voordelig, daar houden we wel van. En de jury van de Batibouw ECO Award 2014 blijkbaar ook. Want deze prijs gaat naar de isolatie i3 van Isoproc. Die bestaat uit gerecycleerde cellulose, ‘oud papier’ zeg maar. Dat isoleert erg goed, het heeft dezelfde lambdawaarde als rotswol. Het is een uitstekende thermische én akoestische isolator voor daken, houtenvloeren en bepaalde muren. Bij brand gedraagt het zich als massief hout, heeft dus ook een behoorlijke brandweerstand. En dankzij de hoge elasticiteit kan men werken met lage densiteit, wat de prijs drukt. Wat dit product ook voordelig maakt is de geringe hoeveelheid energie die er bij de productie nodig is. En doordat het in België geproduceerd wordt, blijft ook het transport naar de werf tot een minimum beperkt. Wel, voor zo’n slim en duurzaam concept lopen we – net als de jury – met plezier warm.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

isoproc i3 cellulose 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Batibouw Eco Award 2014

Batibouw Eco Award 2014 Batibouw Eco Award 2014


door