BMW i8 laser light

BMW met laserlicht

We zijn nogal voor innovatie bij ZNOR. Bestaand gerief beter maken, slimmer, zuiniger, mooier.

Qua autoverlichting pakt BMW dit najaar met iets strafs uit: laserlicht. Dat schijnt dubbel zo ver als de al krachtige leds die standaard op de nieuwe BMW i8 zitten. En ver is écht ver: zeshonderd (600!) meter, wow.  Maakt nachtrijden een stuk comfortabeler en veiliger, uiteraard.

Ook de designers zullen content zijn met deze nieuwe vinding. De inbouwhoogte is maar 3 cm centimeter, tegenover 9 cm voor de leds. Laserlicht geeft ook geen warmte af, zodat ventilatie overbodig wordt. Het verbruik ligt 30% lager, nog nooit was zo weinig energie nodig voor zo’n resultaat.

De BMW i8 is het eerste productiemodel waarin laserlicht kan ingebouwd worden. Als optie welteverstaan. Wat ons doet vermoeden dat de prijs niet van de poes zal zijn.  Vermoeden, want de prijs, die blijft tot nader bericht compleet onbelicht.

bmw-i8-laser-light

 

 

 

 

 

Links LED High Beam, rechts Laser Light
Links LED High Beam, rechts Laser Light

door