Ghelamco Arena Contract Interior Award 2014

Ghelamco Arena wint Interior Award

In New York won onze eigen Ghelamco Arena pas een Contract Magazine Interior Award 2014 voor de sportinfrastructuur met het mooiste interieur. Dat werd bedacht door Massive Design, het bureau van de Poolse architect Przemyslaw Stopa. Wat opmerkelijk is: het interieurontwerp van het hele stadion nam nauwelijks één maand in beslag, want meer tijd was er niet, de openingsmatch was al gepland. Dus geen lange vergaderingen, uitvoerige analyses of  vijfendertig voorstellen. Stopa ging aan de slag met twee uitgangspunten: de clubkleur blauw en de typische vijfhoeken van een voetbal. Die vijfhoeken rondde hij wat af voor een meer organische look – waar hij erg in gelooft – en hij gebruikte ze vooral onder de plafonds, waar ze ook een akoestische rol spelen. De zuilen pakte hij ook in met organisch ogende gyprocelementen. Een en ander legde de club geen windeieren: sinds het nieuwe stadion steeg het aantal abonnementen met 60%. En de spelers? Die vinden dat het er uitziet als in een goed hotel. Zolang ze hun arena maar niet met vakantie associëren dan.

Lees hier het oorspronkelijke bericht van Contract Magazine >

Ghelamco Arena Contract Interior Award 2014 Ghelamco Arena Contract Interior Award 2014 Ghelamco Arena Contract Interior Award 2014

 

 

 


door