Fiets doet wat auto nog niet kan

Terwijl ze op het autosalon hun elektrische auto’s nauwelijks verkocht krijgen, loopt Velofollies in Kortrijk over van enthousiasme voor e-rijden. In hal 3 sjezen proefrijders van alle leeftijden vrolijk rond met elektrische fietsen, ze beleven er duidelijk plezier aan. En alle fietsfabrikanten bieden op de expo modellen met hulpmotor te koop aan, in allerlei varianten. Zelfs retrofietsen pakken ermee uit, zoals die van het Belgische Achielle, dat de batterij  in een handgemaakt canvas bagagezakje verstopt, waardoor het niet zo opvalt dat je hulp krijgt. Eenvoudige, slimme vondst.

Ook stoere mountainbikes krijgen elektrische assistentie, waarbij de accu soms knap is weggewerkt in het kader. Al dachten we dat u en ik dat soort fietsen opsprongen om spieren te trainen, en zoveel mogelijk te zweten, zonder duw in de rug. Dan hebben we het meer voor de ouderwetse, stalen koersfietsen, zoals die van Jaegher. Maar goed, die zijn er om in uw vrije tijd weg te dromen van de Tour de France uit lang vervlogen tijden. Voor de rit van en naar het werk is er nu een comfortabeler elektrisch alternatief, dat snel aan populariteit wint. En doet wat de auto nog niet kan.

Velofollies, vandaag zondag 19/01 nog te bezoeken tot 18 uur, in Kortrijk Expo.

IMAG0174[1]

 

 


door