There’s more to these faces

Clipboard01Dat simpele kunst ook verdraaid scherp kan binnendringen, dat bewijst Annie Kevans. Ze stond 19de op de lijst van 40 meestbelovende Britse talenten volgens Harper’s Bazaar magazine. Haar handelsmerk? Portretten, met aquarelverf en in zachte penseelstreken aangebracht op papier. Schijnbaar lukraak geschilderd, maar eigenlijk heel erg raak. Toegankelijk, niet moeilijk, op het eerste gezicht. Tot je de thema’s erachter beet hebt. Wat te denken van Boys, een reeks kindergezichten die je stuurs aankijken? Het blijken de jeugdige versies van bekende dictators te zijn. Of One child, waarmee ze de eenkindpolitiek van China aanklaagt, en All the presidents’ girls, een serie met minaressen van Amerikaanse presidenten, zoals Monica Lewinsky en Marilyn Monroe.

Wie van Marlene Dumas houdt, zal hier wellicht ook van genieten. Vanaf 12 januari is een solotentoonstelling van deze Britse hoogvlieger te zien in Fifty One Too, een bijhuis van het Antwerpse Fifty One Gallery. Wie er niet genoeg kan van krijgen, kan haar werk ook proeven in het Museum Dr. Guislain (op de tentoonstelling Oorlog & trauma, nog tot 29 juni)  en in de Brusselse Beursschouwburg (op de expo Politricks, tot 29 maart).

www.gallery51.com

www.museumdrguislain.be

www.beursschouwburg.be

 


door