Formule E: de propere Formule 1

Klein bericht in de krant vorige week. Nergens zoveel borstkanker als hier bij ons. Door luchtvervuiling allicht.

Willen of niet: we zullen moeten stoppen met fossiele brandstof te verstoken. Voor onze gezondheid, voor het milieu. Laten we overstappen op de fiets of de trein/tram/bus. En omdat het individuele vervoer zal blijven aantrekken: laten we elektrisch rijden sexier maken. Zodat we met zijn allen sneller overschakelen op minder vervuilend en ziekmakend transport.

Daarom: super initiatief, die Formule E.  De propere versie van de Formule 1, zeg maar. Gaat dit najaar van start, in wereldsteden als Peking, Berlijn, Rio de Janeiro, Los Angeles, Londen en het voor raceliefhebbers legendarische Monte Carlo. Chic ook dat grote namen als Alain Prost, Leonardo DiCaprio en Richard Branson zich erachter scharen. En sterke merken als Michelin, McLaren, Audi en Renault. Hopelijk zetten ze wereldwijd meer in beweging dan onze nochtans verontrustende  plaatselijke borstkankerstatistieken.

www.fiaformulae.com

Formule E

 

 

 


door