Architectural Moments

Ja, hij kan het wel, Bruno Erpicum. Grote, residentiële gebouwen neerzetten, bij voorkeur op een adembenemende plek. Dat doet hij allang niet meer alleen in België, maar in heel West-Europa, en ook daarbuiten: Peru, de Caraïben, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten.

De rode draad doorheen zijn werk is een sterke soberheid, met eenvoudige volumes, opgetrokken uit grote vlakken ruwe beton, natuursteen of hout. En met veel aandacht voor licht en uitzicht. Waardoor zijn ontwerpen op een bijzondere manier communiceren met de vaak uitzonderlijke omgeving.

Een mooi overzicht van dergelijke gebouwen van zijn architectenatelier is onlangs gebundeld in Architectural Moments, uitgegeven bij Beta-Plus. Jammer dat het boek niet hetzelfde niveau haalt als zijn ontwerpen, de vertaling naar het Nederlands is erg zwak. Als u het boek koopt, lees dan niet, maar kijk alleen naar wat u op de foto’s ziet, en geniet.

Architectural Moments, Bruno Erpicum, Beta-Plus, 192 p., 89,50 euro.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 

 


door