Wat woud tegen de wand

Creatief zijn ze wel, bij het Oostenrijkse Team 7. Deze grote meubelfabrikant zat met tonnen afvalhout, stukjes eik, es en notelaar. Zo hadden dat kunnen verstoken natuurlijk, maar daarvoor leek dit hout hen te waardevol. Daarom bedachten ze ‘Waldkante’ waarbij ze stroken van 25 tot 40 cm lengte samenvoegen tot grotere wandelementen van wel 115 cm lang. Die worden geleverd met een lattenstructuur, wat het monteren vergemakkelijkt. Al kan je deze stukken woud ook meteen op de muur kleven, als je dat zou willen. Het resultaat is een wand die wat gelijkt op leistenen, maar dan stukken warmer.

Team 7 is al jaren begaan met het milieu, waardoor ook dit resthout afkomstig is van duurzaam uitgebate Europese loofbossen, en vrij van pesticiden en andere gifstoffen. Daardoor heeft het een aangename, gezonde invloed op het klimaat binnenshuis. Kost ongeveer 200 euro per vierkante meter en gaat – als de goesting niet overgaat – een leven lang mee. Al kan je er nog altijd wat anders mee doen. Verstoken of zo.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


door