Design Museum Gent: twee nieuwe expo’s

Goed nieuws voor designliefhebbers: vandaag openen in Design Museum Gent twee nieuwe expo’s voor het grote publiek. En voor dat publiek extra goed nieuws: vanavond mag iedereen – dankzij de Gentse Museumnacht – gratis naar binnen, tussen 18 en 1 uur.

Voor Gelinkt maakte Lieven Daenen, de vertrekkende directeur van het museum, een persoonlijke selectie van topstukken uit de collectie. Die vervolgens door curator Chris Meplon werden gelinkt aan designobjecten van buiten het museum. Stukken die er op een of andere manier op lijken, of er een band mee hebben. Knap idee.

De tweede expo, Seguso Vetri d’Arte, toont een mooi overzicht van wel 190 glazen objecten van het vermaarde glasatelier Saguso uit Murano, vanaf de oprichting in 1932 tot 1973. Samengesteld door Marc Heiremans, expert in 20ste-eeuwse glaskunst.

Van 28/11/2013 tot 2/3/2014, Design Museum Gent.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


door