Blokjes voor volwassenen

Gisteren opende in Brussel The Art of the Brick, een expo met kunstwerken van de Amerikaan Nathan Sawaya, gemaakt met miljoenen Legoblokjes. Ook onze eigen Dirk Denoyelle kan er niet afblijven, van de blokjes. Dat almaar meer volwassenen ermee aan de slag gaan of blijven, is ook Lego opgevallen. Daarom leggen ze steeds meer ’12+dozen’ in de rekken, zoals Architecture Studio, helaas nog niet in ons land te koop. Wél te krijg in de nieuwe Legoshop in Wijnegem Shopping Center of online, zijn de dozen met iconische gebouwen van bekende architecten. Nogal wat van Frank Lloyd Wright, zoals Fallingwater, maar ook de Villa Savoye van Le Corbusier of het Sydney Opera House van Jørn Utzon. In zo’n Lego architectuurdoos zitten niet alleen bouwstenen en instructies, maar ook een boekje met meer info over het exterieur en het interieur van het gebouw, een verhaal over de architect, en beelden van de oorspronkelijke plannen zelfs. Leuk: tijdens het bouwen kan je zo’n meesterwerk wat proberen aan te passen. Om dan telkens weer in te zien hoe ‘juist’ de oorspronkelijke verhoudingen wel waren. Schitterend speelspul.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

Salomon R. Guggenheim Museum
Salomon R. Guggenheim Museum
Fallingwater - Frank Lloyd Wright
Fallingwater – Frank Lloyd Wright
Salomon R. Guggenheim Museum - Frank Lloyd Wright
Salomon R. Guggenheim Museum – Frank Lloyd Wright
Sydney Opera House - Jørn Utzon
Sydney Opera House – Jørn Utzon
Farnsworth House - Ludwig Mies van der Rohe
Farnsworth House – Ludwig Mies van der Rohe
Imperial Hotel - Frank Lloyd Wright
Imperial Hotel – Frank Lloyd Wright
Villa Savoye - Le Corbusier
Villa Savoye – Le Corbusier
Robie House - Frank Lloyd Wright
Robie House – Frank Lloyd Wright

 

 

 


door