ARCHITECTUUR EXPO

23/11/2013 at 16:23

Blokjes voor volwassenen

Gisteren opende in Brussel The Art of the Brick, een expo met kunstwerken van de Amerikaan Nathan Sawaya, gemaakt met miljoenen Legoblokjes. Ook onze eigen Dirk Denoyelle kan er niet afblijven, van de blokjes. Dat almaar meer volwassenen ermee aan de slag gaan of blijven, is ook Lego opgevallen. Daarom leggen ze steeds meer ’12+dozen’ in de rekken, zoals Architecture Studio, helaas nog niet in ons land te koop. Wél te krijg in de nieuwe Legoshop in Wijnegem Shopping Center of online, zijn de dozen met iconische gebouwen van bekende architecten. Nogal wat van Frank Lloyd Wright, zoals Fallingwater, maar ook de Villa Savoye van Le Corbusier of het Sydney Opera House van Jørn Utzon. In zo’n Lego architectuurdoos zitten niet alleen bouwstenen en instructies, maar ook een boekje met meer info over het exterieur en het interieur van het gebouw, een verhaal over de architect, en beelden van de oorspronkelijke plannen zelfs. Leuk: tijdens het bouwen kan je zo’n meesterwerk wat proberen aan te passen. Om dan telkens weer in te zien hoe ‘juist’ de oorspronkelijke verhoudingen wel waren. Schitterend speelspul.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]

Salomon R. Guggenheim Museum

Salomon R. Guggenheim Museum

Fallingwater - Frank Lloyd Wright

Fallingwater – Frank Lloyd Wright

Salomon R. Guggenheim Museum - Frank Lloyd Wright

Salomon R. Guggenheim Museum – Frank Lloyd Wright

Sydney Opera House - Jørn Utzon

Sydney Opera House – Jørn Utzon

Farnsworth House - Ludwig Mies van der Rohe

Farnsworth House – Ludwig Mies van der Rohe

Imperial Hotel - Frank Lloyd Wright

Imperial Hotel – Frank Lloyd Wright

Villa Savoye - Le Corbusier

Villa Savoye – Le Corbusier

Robie House - Frank Lloyd Wright

Robie House – Frank Lloyd Wright