Philips werkt aan lichtdoorlatend tapijt

Philips werkt samen met tapijtfabrikant Desso aan lichtdoorlatend tapijt. Waarbij informatie via LED’s door het textiel heen schijnt. Handig in bijvoorbeeld hotels, luchthavens en andere openbare gebouwen. Maar ook bij ons thuis zou het toegepast kunnen worden. Dan zal licht niet alleen van boven of opzij komen, maar kunnen ook vloeren zacht of net fel oplichten. Ed Huibers, directeur bij Philips: “Mensen hebben de natuurlijke neiging om het oog te richten op het licht, de lichtdoorlatende tapijten spelen daarop in. Deze innovatie spreekt rechtstreeks hun zintuigen aan, en is ideaal om bijvoorbeeld evacuatieroutes aan te duiden, of de sfeer van een  ruimte te beïnvloeden.” Philips en Desso zijn allebei wereldspelers, elk actief in meer dan 100 landen. Momenteel werken ze aan enkele pilootprojecten, in 2014 volgt de marktintroductie en maken ze de productnaam bekend. TapiLight of zo.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 

 


door