Rozier wekt designers tot leven

Frederic Rozier lijkt God wel: constant creëert hij iets nieuws. Hij was al expert van designobjecten, richtte galerie Design 7 op,  stond op een politieke lijst, bedacht DesignMarkt, startte met het gespecialiseerde vastgoedkantoor ArchitectenWoning.be, en nu, op de zesde dag,  bedenkt hij de mensheid met het nieuwe LOSTNFOUND.

Met dat label wekt hij modernistische architecten en designers weer tot leven. Een selectie van hun beste ontwerpen toch. Dat kan gaan om iconische designstukken, zoals de Boemerangtafeltjes van Willy Van Der Meer, of om minder bekende maar sterke ontwerpen, waaronder zelfs enkele unica’s, oorspronkelijk ontworpen voor één enkel interieur.

De productie van die opnieuw uitgebrachte stukken is 100% made in Belgium, net als indertijd, in net dezelfde materialen en met een identieke assemblagetechniek. Samen met een strenge kwaliteitscontrole, moet dit zorgen voor een authentiek product, dat zo dicht mogelijk het originele ontwerp benadert.

Rozier ging voor dit project bij Lucien Engels langs, en ook bij weduwen en familieleden van overleden grote namen. En het deed hen allemaal iets: “Het respect was diep en wederzijds wat aanleiding tot ontroering gaf. Bij Lucien Engels en de familie van Renaat Braem was ik de eerste die  hen een heruitgave voorstelde. Niemand had dat ooit gevraagd.”

Het eerste productiemodel van LOSTNFOUND is zaterdag 9 en zondag 10 november te zien op de DesignMarkt in het Gentse ICC, waar Frederic Rozier ook de eerstvolgende heruitgaven zal voorstellen. Nee nee, aan de zevende dag is hij nog lang niet toe, zelfs niet op zondag.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 

 

 


door