Koopkapel

De Oostendse Adolf Buylstraat is straks een opvallend winkelpand rijker. Het jonge plaatselijke architectenbureau Steelandt.Declercq integreerde een verwaarloosde achterliggende kapel in een nieuw gebouwde constructie aan de straatzijde. De gevel in staal en glas oogt licht én spectaculair. De stalen structuur refereert duidelijk aan de gotische bogen van het oude deel. Ze werd op maat gemaakt in een Antwerpse scheepswerf, de enige plek waar ze een dergelijke kromming in het massieve staal konden bekomen. En om de twaalf meter hoge zijwanden te stutten, moesten ze speciale schoren uit Duitsland laten overkomen. Ze hebben er wat voor over, voor hun projecten, Bram Steelandt (°1981) en Eli Declercq (°1986). Het resultaat is een knap staaltje bouwkunst, binnenkort al shoppend te bewonderen.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 


door