Retro integraalhelm

Bell brengt op 1 maart 2014 een knap gedesignde retro integraalhelm uit, de Bullitt. Het is de productieversie van een afstudeerproject van ene Chad Hodge aan de universiteit van Cincinnati. Hij vond op de markt wel tal van open retrohelmen, maar geen enkele intergraalversie. Diens concept – zie de donkerkleurige helm op de foto’s  – werd door Bell nagenoeg ongewijzigd overgenomen. Dankzij de nieuwste materialen voldoet hij aan de strengste veiligheidseisen, en de binnenzijde verwent de rijder met zacht suède en leder. Het opvallende, bolle vizier en de knappe chroomaccenten, geven deze Bullitt een onmiskenbare vintagelook. Prijs in de States: 400 USD.

Bell is niet de enige fabrikant die deze niche aanboort. Intussen bedacht ook Ruby de Castel, bedoeld om te gebruiken met een eigen bril, voor 900 USD. Wie dat toch wat duur vindt, of de luchtinlaten te opvallend, kan terecht bij Biltwell, die met de Gringo een zeer betaalbaar alternatief aanbiedt: 150 USD.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 

 

 

 

 


door