Vitra neemt Artek over

Vitra maakte zopas bekend dat het Artek heeft overgenomen, een bekend Fins designmerk, in 1935 opgericht door architect Alvar Aalto en zijn echtgenote Aino, kunstpromotor Maire Gullichsen en kunsthistoricus Nils-Gustav Hahl. Het assortiment omvat vooral meubel- en lichtontwerpen van Alvar Aalto. In lijn daarmee breidt Artek het gamma continu uit en heeft het ook de rechten verworven van de meubelcollectie van Ilmari Tapiovaara. Daarnaast blijft het nauw samenwerken met vooraanstaande internationale architecten, designers en kunstenaars, zoals Eero Aarnio, Shigeru Ban, Naoto Fukasawa, Harri Koskinen, Juha Leiviskä, Enzo Mari en Tobias Rehberger. De overname moet het merk – dat  als aparte entiteit blijft bestaan – helpen veel sneller internationaal te groeien, dankzij Vitra’s marktpositie en knowhow.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 

 

 


door