Pellets én schone vlammen

Innovatie bij het Belgische Flam: vanaf september hebben ze er pelletkachels met een mooier vlammenspel, en dat is goed nieuws. Want het zag er toch niet uit, die onnatuurlijke steekvlam achter het raam, als uit een brander van een stookolieketel.  Maar voortaan krijg je bijna dezelfde sfeer als bij een echte haard. Bovendien: de nieuwe kachels houden ook rekening met de omgevingstemperatuur in huis. Daardoor verbruiken ze tot 40% minder, en zijn ze ook geschikt voor lage energie- en passiefwoningen. Andere interessante nieuwigheid: er komen ook minder brede versies van de Largo+, een zuinige haard waarin je zowel hout, steenkool als organische brandstoffen kan stoken. Nu vanaf 70 i.p.v. 100 cm breed, en dus beter geschikt voor onze steeds compactere woningen. Prima aan het inspelen op de laatste trends, daar in Sint-Truiden.

Nieuwe pelletkachel Flam 8 (vanaf september): 4.990 euro plus btw, Largo+ (vanaf december) vanaf 3.500 euro plus btw. Voor wie er sowieso al warm bijzit, dus.

Flam Largo

 

 

 


door