Design-, kunst- & architectuurparcours

Tip voor mensen met goeie smaak: op 6, 7 en 8 september is er in Gent weer Oeverture.  Een tweejaarlijks gratis design-, kunst- en architectuurparcours in het centrum van de stad, aan de oevers van de Leie. De 24 locaties bezoekt u te voet, met Oeverturebootjes of speciale shuttles. U komt terecht in galerieën en winkels, maar ook in speciaal voor de gelegenheid opengestelde gebouwen, zoals New Zebra aan het Zuidpark, waar u voor het eerst naar binnen kan. Of de Drongenshofkapel in het Patershol, waar u de langverwachte Bouroullec Copenhague-collectie van HAY te zien krijgt, en ZNOR-architectuurfotograaf Thomas De Bruyne de wanden opdirkt. En bij Cargo – thuishaven van organisator Pierre Misseghers – brengt vaste waarde Jan Pauwels een ‘ludieke lichttentoonstelling’.  O ja: met het Oeverture-plannetje dat u op alle haltes van het parcours vindt, mag u gratis het Designmuseum in.

Meer info over alle deelnemers >

Oeverture 2013

 


door