Knappe schijf

Weet u wat ik doe om te checken of een nieuw product écht goed bedacht is? Ik laat de kinderen de doos openen. Hun reactie spreekt boekdelen. Ze zijn oprecht enthousiast en verwonderd, of er gebeurt helemaal niks. Wel, bij het uitpakken van de A9-luidspreker van Bang & Olufsen, gebeurde er véél. O’s en wow’s toen ze de witte schotel op drie beukenhouten poten zagen. En toen ze merkten dat ze het geluidsvolume konden bedienen door het ding gewoon te ‘aaien’. Mijn jongens hebben een erg goeie smaak, ben het dus volledig met hen eens. Het design is top: een strakke schotel van 77 cm, op drie houten poten, en met een uitgespaard handvat om de 14,7 kilo naar buiten te dragen, voor een tuinparty. Want ja, in dit designding huist 480 watt, ruimschoots genoeg om de buurt in rep en roep te zetten: 160 watt bass, 2 keer 80 watt voor de middentonen, en twee tweeters van nog eens 80 watt. Niet dat dat alles zegt, maar in dit geval is de geluidskwaliteit ook excellent. Verrassend hoe één enkele geluidsbron de kamer zo mooi vult met muziek van uw smartphone, iPod, tablet of andere muziekbron.  Goedkoop is de A9 niet, 2.500 euro, al heeft het merk de reputatie producten te bouwen die minstens 20 jaar meegaan. Soit, voor wie het geld heeft: een aanrader.

A9

 

 


door