Geen verloren koffers meer

Rimowa_Bag2Go_03

Kofferfabrikant Rimowa, vliegtuigbouwer Airbus, en T-Systems presenteren overmorgen het prototype van de nieuwste uitvinding voor het reiswezen: een intelligente koffer. Tenminste: eentje die u vertelt waar hij zich bevindt, of hij geopend werd, en bovendien wanneer en waar. Allemaal dankzij de nodige digitale accessoires en een app op uw al even intelligente telefoon. Even uitleggen hoe het allemaal werkt. De intelligente koffer beschikt over een softwaremodule met display. De reiziger voert zijn vluchtgegevens in via een smartphone app en stuurt die dan door naar de luchtvaartmaatschappij, waar er een barcode wordt aangemaakt die naar de display op de bagage wordt gestuurd. Die wordt gebruikt bij het inchecken en bij de aflevering op de plaats van bestemming. Er wordt voor elke vlucht een aparte barcode aangemaakt, met vermelding van de inhoud en het gewicht van de koffer en de naam van de eigenaar, plus alle andere vluchtgegevens. Met deze gegevens kunnen de koffers probleemloos zonder eigenaar op reis, tot op het punt van bestemming, ook al wordt de vlucht ondertussen gewijzigd of afgelast. In ieder geval zal de koffer nooit van de radar verdwijnen. Tenzij hij zich in Zaventem bevindt, en er een paar kilo diamanten in zitten. Bijvoorbeeld.


door