10 jaar Uitgelezen: de beste boekentips

Feest gisteren in de 100-jarige Vooruit: het succesvolle live boekenprogramma Uitgelezen bestaat 10 jaar, goed voor 199 voorstellingen over het hele land. Ter gelegenheid daarvan doken de panelleden in hun boekenkast, op zoek naar de persoonlijke aanrader uit de voorbije tien jaar. Phara De Aguirre vond dat iedereen een dichter moet hebben in zijn leven, en voor haar is het beste boek dan ook ‘Einde en begin‘, van de Poolse dichteres en Nobelprijswinnares Wislawa Szymborska. De kwieke en alerte Paula Semer haalde ‘De buitenkant van Meneer Jules‘ uit haar handtas, erg fijnzinnig proza van Diane Broeckhoven. Anna Luyten vond ‘Alsof het voorbij is‘ van Julian Barnes de beste, en Jos Geysels ‘Omega Minor‘, het veelvuldig geprezen, maar te weinig verkochte meesterwerk van Paul Verhaeghen. De voormalige Waal Dimitri Verhulst – die ook voorlas uit zijn verse boek ‘De Laatkomer‘- had alle lof voor ‘De uitverkorene van de heer‘, van Albert Cohen.

100 jaar vooruit


door