Brunfaut in het Atomium

IMG_3022

Wat hebben het gebouw van Dagblad Vooruit in Gent, het luchthavengebouw in Zaventem, het sanatorium in Tombeek en het Centraal Station in Brussel gemeen? Juist. Deze gebouwen dragen allemaal de stempel van de familie Brunfaut. Zowel Fernand, Gaston als Maxime Brunfaut veranderden het architectuurlandschap in Brussel en de rest van België grondig. Op drie niveaus van het Atomium zijn tekeningen en maquettes te bewonderen. Torens, grote glaswanden, halfronde muren en prachtige belettering zijn maar enkele kenmerken die telkens terugkeerden in het werk van de Brunfauts. Bij ieder project lees je een boeiende uitleg over het gebouw, de invloeden en de gevoeligheden van die tijd. Naast een mooi overzicht van bijna 50 jaar architectuur is het ook leuk om nog eens door het Atomium te wandelen, zelf een knap staaltje van modernistische architectuur. De tentoonstelling loopt tot 9 juni.
Meer info op http://www.atomium.be/brunfaut


door