Het oor wil ook wat

De klank die uit oortjes komt, is vaak zoals die dingen zelf: klein en plastiekerig. Daar maakt Bang & Olufsen komaf mee. Het Deense merk lanceert deze maand de B&O PLAY H3. In-ear luidsprekertjes die wél goed klinken. Daartoe bedachten ze een aluminium behuizing uit één stuk, waarin ze een miniatuur bass-port stopten, voor een voller geluid. Ze boorden er ook 23 gaatjes in, die zorgen voor een meer open geluidsbeleving.

Tegelijk brengt B&O de H6 op de markt, een nieuwe over-ear hoofdtelefoon. Voor beide producten werkten de ingenieurs samen met een groep geluidstechnici en studiomuzikanten. En ze bestudeerden de vorm van talloze oren, zodat ze ook comfortabel zitten. De prijs? 249 euro voor de H3-oortjes, 399 euro voor de H6-hoofdtelefoon. Dat is misschien veel in vergelijking met de concurrentie, maar tegelijk ook weinig voor een échte B&O.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 


door