Voor wie niet graag wandelt

Enkele jaren geleden waren het nog curiosa. Maar nu kan je er zelfs in doe-het-zelfzaken niet meer aan ontkomen. Na Robomow, Husqvarna en Gardena, komt ook WOLF-Garten met een automatische maaier op de proppen (in samenwerking met Robomow, trouwens). Een knalrode, makkelijk terug te vinden in het groene gras. De twee modellen grazen tot 500 of 3000 m² en zijn uitgerust met LiIon-batterijen. Veel werk heb je met dergelijke maairobots niet meer, op het ingraven van de afbakeningsdraden en wat onderhoud na dan. Voor het overige is dit een propere, stille oplossing voor wie liever niet achter een machine door de tuin wandelt. De grootste drempel is de hoge prijs (deze WOLF-Gartens 1399 of 2799 euro). En volgens het nieuwste nummer van Test-Aankoop durven robots in de praktijk al eens buiten de lijnen kleuren ook. Ha ja, deze twee nieuwe kregen ‘Robo Scooter’ als naam. Hopelijk brengt dat de kinderen niet op ideeën.

Video

WolfGarten_RoboScooter3000_11

 


door