Ga naar het Louvre, in Lens

Op een vroegere mijnsite, nog geen halfuur voorbij de Franse grens, is er nu Louvre-Lens. Een bijhuis van het Louvre, dat in vele aspecten verschilt van het origineel. Zo is de architectuur van het Japanse Sanaa heerlijk strak en hedendaags. Ook de presentatie is allesbehalve klassiek. In de Galerie du Temps reis je via 205 topwerken op een spectaculaire manier van 3500 voor Christus naar het midden van de 19de eeuw. Als je rechtdoor wandelt, ga je vooruit in de tijd. Stap je naar links of rechts, dan verplaats je je in de ruimte, en kom je terecht in Mesopotamië, Griekenland, of op andere plekken van kunsthistorisch belang. En nog meer goed nieuws: tot eind dit jaar zijn twee van de vier paviljoenen – waaronder deze ’tijdsbalk’ – vrij toegankelijk. Ook de boeiende audiogids met Nederlandstalige uitleg én een kinderzoektocht is gratis. Vergeet Parijs, ga naar Louvre-Lens.

www.louvre-lens.fr

GrandeGalerieLouvreLens

 

 

 

 

 

 

 


door