Erik Dhont curator in Grand Palais

Tuin- en landschapsarchitect Erik Dhont is aangesteld als curator voor het Belgische luik van de expo ‘L’Art du Jardin’, van 30 mei tot en met 3 juni in het Grand Palais, Parijs. Aanleiding is de 400ste verjaardag van André Le Nôtre, ontwerper van de tuinen van Versailles. België is er gastland, en illustreert onze creativiteit via zeer verschillende tuinen en landschappen, rustgevende bloemeneilanden en straffe schetsen en maquettes. Erik Dhont, man met een reputatie tot ver buiten de landsgrenzen, toont ook een selectie van wat volgens hem de dertig beste tuin- en landschapsboeken zijn. Voor zover u het nodig hebt: alweer een reden om meteen de Thalys te boeken. En o ja, bezoekers met een bloem of plant in hun voornaam – genre Amarillys, Roos of Olivier – mogen gratis naar binnen.

www.erikdhont.com

Grand Palais Architecture nef BD@François Tomasi


door