Leg een BMW op je dak

Bij BMW werken ze naarstig aan twee 100% elektrische wagens. Eind dit jaar komt de i3 op de markt, wat later de grotere i8. En de Duitse ingenieurs pakken dat gründlich aan. Bij de productie proberen ze zo zuinig mogelijk met energie en grondstoffen om te springen: 50% minder elektriciteit en 70% minder water dan bij hun andere modellen. De fabriek in Leipzig draait volledig op windmolens, als het waait toch. De lithium ion-batterijen gaan de hele levensduur van de wagen mee. En straffer nog: ze leveren niet alleen een propere wagen, maar ook een fraai gedesigned oplaadstation én – in samenwerking met Solarwatt – zonnepanelen voor op uw huis of carport. Dat noemen ze bij BMW de 360°-aanpak: alles leveren wat de klant behoeft. Gründlich, ja.

Meer info, ook over de wagens: www.bmw-i.be.

P90120383-highRes

 

 

 

 

 


door