‘David Bowie is’

IMG_2526

Of je nu fan bent of niet, David Bowie is een van de meest invloedrijke artiesten van de voorbije decennia. In het Victoria & Albert Museum in Londen loopt nog tot 11 augustus een overzichtstentoonstelling van deze muzikale vernieuwer. Bowie slaagde er immers in om zichzelf ieder decennium opnieuw uit te vinden en zo het gezicht te worden van iedere nieuwe generatie. De expo ‘David Bowie is’ toont de creatieve processen van dit culturele icoon.
Bij de start van de tentoonstelling krijg je een koptelefoon. In iedere zaal hoor je interviewfragmenten en liedjes van Bowie. Meer dan 300 voorwerpen zijn verzameld, gaande van handgeschreven songteksten tot video’s, film, platenhoezen en instrumenten. Indrukwekkend zijn de kostuums van Bowie. Hij had immers sinds de jaren 70 een grote invloed op mode. Ook diverse inspiratiebronnen uit de film, literatuur en kunst komen uitgebreid aan bod. Een streling voor het oog en het oor.

‘David Bowie is’ loopt nog tot 11 augustus 2013. Online reserveren is niet meer mogelijk. Tickets kun je wel nog in het museum zelf kopen.

http://www.vam.ac.uk/content/exhibitions/david-bowie-is/

Tags: #expo #bowie #davidbowie #mode #muziek #Londen


door