Sterke driepoot, bij Mattiazzi

Mattiazzi_Radice_2013_02De Britse designer Sam Hecht (1969) ontwierp met zijn studio Industrial Facility voor het Italiaanse Mattiazzi een opvallende stoel: de Radice. Het lijkt wel een mix van een gewone stoel met vier poten aan de voorzijde, en een eenpotige achterkant. Die ene poot zorgt wonderwel voor veel stabiliteit, wat wel prettig is voor wie zich zet. De Radice – wortel in het Italiaans – is ook te krijg in een barkrukversie van 65 cm hoog, waarbij de lage leuning goed past. Die rugleuning is voor de lage versie het enige mogelijke minpunt, want veel steun valt er niet van te verwachten. De Radice oogt erg licht en is zonder zichtbare moeren of verbindingen ineengedraaid, mooi is dat. Te koop in de Belgische kleuren en in natuurlijk hout, en tot zondag nog in première te zien en te betasten op het Salone del Mobile in Milaan.

www.mattiazzi.eu
www.industrialfacility.co.uk

radice 1

 

 

 

radice 2

 


door