Van Parijs naar Milaan

Philippe Hurel TobiasBegin dit jaar werden de krukjes van Philippe Hurel op de Parijse interieurbeurs Maison & Objet uitgeroepen tot een van de tien sterkste ontwerpen. Het succes op de internationale beurs moet de designer aan het denken gezet hebben. Want nu neemt hij voor het eerst deel aan het Salone del Mobile in Milaan. Samen met de Ateliers Alain Ellouz toont hij er enkele ontwerpen die een gevolg zijn van de samenwerking tussen hun twee bedrijven.  Zijn Tobiaskrukjes zal hij ook wel in de bagage gestopt hebben.  Die zijn verkrijgbaar in zeven opvallende kleuren met een lederen zitting, zoals op de foto. Maar naar wens ook met een marmeren voet, of een zitting in massief hout. Naar ons gevoel is dit ontwerp een van de sterkere en meest hedendaagse van Philippe Hurel, die doorgaans klassiek en chic als uitgangspunt kiest. De man werkt dan ook vaak voor statige hotels, openbare instellingen en grote advocatenkantoren. Plekken waar de gemiddelde aanwezige op wat anders wil zitten dan een soort stop-op-een-fles.

www.philippe-hurel.com

 


door