Zachte stof, strak rubber

vipp towels 2Het Deense designmerk Vipp brengt een nieuwe serie ecologische handdoeken op de markt. Hoofddesigner Morten Bo Jensen bekeek dit project met dezelfde zin voor detail als het ontwerp van pakweg een pedaalemmer. Hij koos voor een mix van 65% ecologisch geteelde katoen en 35 % bamboevezels. Het katoen voor de lange levensduur en de zachtheid, de bamboe voor het superieure absorptievermogen en de mooie uitstraling. Morten Bo Jensen: “Zelfs deze handdoeken passen helemaal binnen ons designconcept. Ze zijn tegelijk functioneel én luxueus. En de lussen zijn gemaakt van rubber, waarin achteraan de wasinstructies zijn gegoten. Dat materiaal is heel erg Vipp, je vindt het in haast al onze producten terug, van keukenkast tot pedaalemmer, ja.”

Twee grote en twee kleinere handdoeken, in een geschenkverpakking: ca. 95 euro per set. Deze ‘groene’ handdoeken zijn verkrijgbaar in zwart, grijs of wit.

www.vipp.com

 

 


door