Nieuw bed voor mensen met hobby’s

En wat neemt designer van het jaar 2012 mee naar het Salone del Mobile, straks in Milaan? Dit Contrast Bed, pas ontworpen voor het Italiaanse Bonaldo. Contrast duidt op het verschil tussen de fijne metalen structuur van het bed en het erg grote hoofdbord achteraan. Een gek idee? Nee, functioneel vooral. Want de hoge rug, die wat schuin staat bovendien, geeft een beter comfort bij het lezen, tv-kijken of andere bedsteehobby’s. Voor boeken en overige spullen, bedacht de man twee zijtafeltjes, die lijken te zweven. Alain Gilles: “Dit ontwerp is een mooi voorbeeld van wat ik simplexity noem: het komt eerst eenvoudig over, maar is complex genoeg om te blijven boeien. In dit ontwerp merk je allicht ook de combinatie van de fijne, haast vrouwelijke stalen structuur, en het zwaardere, mannelijke, hoofdbord. Die refereren aan de partners die doorgaans het dubbelbed delen.” Wow, hij heeft er duidelijk meer dan één nacht over geslapen, onze bekroonde designer.

Alain Gilles

www.bonaldo.it


door