Vitra neemt mee naar Milaan: nieuwe versie van iconische stoel

Standard_Standard SP

Vitra heeft samen met de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius en de erfgenamen van Jean Prouvé het kleurenpalet van een reeks van ’s mans productontwerpen aangepast. Zo kregen enkele van de bekendste ontwerpen van de Franse designer nieuwe uitvoeringen en kleuren.

Op het Salone Internazionale del Mobile stelt Vitra een geüpdatete versie van de iconische Standard-stoel van Jean Prouvé voor: de Standard SP, wat staat voor Siège en Plastique. Vervaardigd uit een mix van moderne en traditionele materialen: de zitting en rugleuning van stevige kunststof en de poten van staal. Door toedoen van Hella Jongerius nu ook te krijg in hedendaagse tinten, die deze klassieker een frisse uitstraling bezorgen. Waardoor de stoel weer helemaal mee is met de tijd, en klaar om volgend jaar met verve zijn tachtigste verjaardag te vieren.

Standard SP: 423 euro.

www.vitra.com
www.jongeriuslab.com


door