DesignMarkt toont werk Belgian Design Heroes

Maarten Van Severen

Het stak organisator Frederic Rozier al jaren de ogen uit. Terwijl de Denen er uitstekend in slagen  hun grote designers uit het verleden – genre Arne Jacobsen – als uithangbord te gebruiken, doet België er haast niks mee.
Terwijl we evengoed een rijke geschiedenis hebben, niet alleen met overbekende toppers als Maarten van Severen of Henry van de Velde, maar ook met tientallen andere uitzonderlijke talenten zoals Huib Hoste,  Renaat Braem of Christophe Gevers.

Daarom is het centrale thema van de DesignMarkt dit weekend ‘Belgian Design Heroes’. Frederic Rozier daarover: “Tijdens deze editie geef ik met veel plezier het publiek een les in Belgische designgeschiedenis. In samenwerking met Design Museum Gent presenteer ik chronologisch mijn persoonlijke selectie van zo’n 50 stukken van bekende en minder bekende Belgische designhelden vanaf begin 20ste eeuw. De stukken zijn allemaal representatief voor hun œuvre, bijvoorbeeld uitgevoerd in het lievelingsmateriaal van de ontwerper.”

Al dit moois te bewonderen in het ICC Gent dit weekend, waar u ook en vooral terechtkan bij binnen- en buitenlandse handelaars van – mogen we het woord nog gebruiken? – vintage meubelen. Afdingen schijnt de boodschap te zijn.

www.designmarkt.be

 


door