DESIGN FOOD

22/09/2017 at 22:44

Billierose: hygge aan de Gentse Brabantdam

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: Billierose, in Gent.

Noor Callebaut opende samen met haar jongere broer Wolf een gloednieuwe concept store: Billierose, genoemd naar haar dochtertje. Een familiezaak starten, het kan dus nog. Collect moments & things is de leuze van de zaak. En inderdaad, hier blijf je na het shoppen makkelijk nog wat langer plakken.

Bij Billierose vind je een mix van spullen en merken die binnen de less is more-filosofie passen, maar ook een drankje en hapje. Zaakvoerster Noor laat zich vooral inspireren door haar favoriete grootstad Amsterdam. Ze vindt er de leukste kledingmerken voor vrouwen en kinderen, maar ook accessoires, juwelen en interieuritems. Broer Wolf is dan weer gastheer van het Billierose-café. Je kan er terecht voor een stevige koffie, yoghurt met granola en een stuk taart, maar ook voor een gezellige apero met huisgemaakte dips.

De look and feel van de zaak schippert tussen minimalisme en ‘hygge’. Je misschien wel al bekend als de Scandinavische gezelligheid. Die combinatie merk je aan een strak en clean interieur, met zachte kussens, franjes en wandtapijtjes in lichte tinten. De grote ramen en gezellige buitenbanken maken het een plek om zowel binnen als buiten wat langer te vertoeven dan nodig. Ideaal voor de kleine dorst of honger – en ook wel een beetje voor de ongeduldige partner of kroost.

De Brabantdam stond niet zo heel erg lang geleden vooral bekend om z’n vervelende kasseien en wegenwerken, leegstaande panden en de Gentse versie van een red light district om de hoek. Vandaag krijgt de straat een almaar hipper imago, onder meer door nieuwe zaken als O’YO, Cochon de Luxe en Madam Bakster. En nu dus ook Billierose.

Billierose, Brabantdam 135, 9000 Gent. Open op dinsdag en woensdag van 10 tot 17.30 uur, donderdag tot 19 uur, vrijdag en zaterdag tot 18 uur. Zondag en maandag gesloten.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het nieuwste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″]

Foto’s © The Fresh Light