FOOD

10/09/2017 at 11:57

Nieuwe Gentse Kruidtuin

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: Kruidtuin, in Gent.

Less is more moet chef Toon Deseyne gedacht hebben toen hij de menukaart van z’n gloednieuwe restaurant Kruidtuin uitwerkte. Niet meer dan 2 hapjes, 3 voor- en hoofdgerechten en 2 nagerechten sieren het menu. En veel vers kruid uit – hoe kan het ook anders met zo’n naam – de eigen kruidentuin.

Gezonde en biologische gerechtjes staan centraal in de Kruidtuin, telkens met verse ingrediënten én zelf geplukte kruiden. Wie vegetariër is, heeft niet heel erg veel keuze: elke gang bestaat namelijk steeds uit 1 vis-, 1 vlees- en 1 vegetarisch gerecht. Een greep uit het verrassende aanbod: kroket van ossenstaart met opgelegde radijs en rozemarijnjus, koolvis op vel met geroosterde paprika, tomatensalsa en dragon, pruim met lavendelijs en gezouten tuile,… Naast de originele creaties ook steevast een klassieker op het menu, bijvoorbeeld een echte steak tartare met fijngesneden frietjes, krakende kropsla en verse bearnaise.

Ook naast je bord word je in de Kruidtuin verrast. Met een (dan wel weer) uitgebreide drankenkaart, denk: bio- en natuurlijke wijnen, bijzondere biertjes en heel wat niet-alcoholische alternatieven. De menukaarten zelf vind je achteraan de zitting van je strakke stoel, net zoals kerkgangers er vroeger hun bijbel terugvonden. Een gemoedelijk, licht interieur én uitzicht op de fameuze tuin maken het plaatje compleet.

Kruidtuin vind je net over de stadsring – Kortrijksesteenweg 27, 9000 Gent – en is open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 12 tot 15 uur en van 19 uur tot middernacht. Gesloten op zondag en maandag.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het nieuwste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]