FOOD

01/09/2017 at 22:26

Baraque Friture: nog een luxefrituur in Antwerpen

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: Baraque Friture, in Antwerpen.

Toen Sergio Herman z’n Frites Atelier naar Antwerpen bracht, waren de meningen verdeeld. “Moet een pak friet niet gewoon een pak friet zonder meer blijven?” Toch blijkt het concept aan te slaan. De nieuwe zaak Baraque Friture gelooft er ook in, aan hun hippe muren hangt de slogan ceci n’est pas une friture. Maar wat is het dan wel?

Baraque Friture is een fine dine friterieHier geen frietje met iets erbij, wel andersom: iets lekkers met, jawel, een frietje erbij. En dat lekkers doet wel degelijk watertanden: rundsstoofvlees met bier en witloofsla, vol-au-vent of kip à la plancha met lente-ui en limoen, kalkoen Marengo, Luikse balletjes,… Stuk voor stuk (Vlaamse) klassiekers waar goed gebakken verse frietjes perfect bij passen. Het is topslager Luc De Laet die z’n vakkennis hiervoor deelt met de bezielers van Baraque Friture. Samen kiezen ze het betere vlees én De Laet ontwikkelde ook een uniek gerechtje: Belgian Butcher Sausages, worstjes met mout, gestoofd en gegaard in een biersaus, geserveerd met rode kool en bloedsinaasappel. Geen carnivoor? Ook passende vis- en veggiegerechten staan op de kaart, naast een heleboel biertjes en limonades.

Baraque Friture bevindt zich op de centrale Marnixplaats, in een klein maar lichtrijk hoekpand. Het interieur kreeg een geometrische look: verschillende houten panelen passen als een puzzel in elkaar en zorgen voor een leuk optisch effect.

Baraque Friture, elke dag open van 17 u. tot middernacht. Marnixplaats 10, 2000 Antwerpen.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het nieuwste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]