FOOD

12/08/2017 at 13:42

Bagels en sanseveria’s in Oostende

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: Sanseveria, in Oostende.

De opkomst van bagelbars bewijst dat deze (van oorsprong Poolse maar ondertussen vooral Amerikaanse) lekkernij ook in Belgenland een groot succes kent. Sanseveria Bagelsalon opende als een van de eersten een zaak in Brugge, nu kan je ook terecht in de tweede vestiging in de koningin der badsteden: Oostende.

Hun oorspronkelijke concept bleef onveranderd: kraakverse, échte bagels gevuld met de lekkerste ingrediënten en geserveerd in een gezellige huiskamersfeer. Op de menukaart vind je uiteraard een uitgebreid aanbod aan ontbijt- en lunchbagels. Bagels Lucy (zalm, geitenkaas, dille), Hollie (gebakken spek, spiegelei), Ron (gebakken kip, avocado, tomaat) en Amelia (gebakken witte worst, appelmoes en gefrituurde ui) zijn slechts een greep uit het diverse aanbod. Daarnaast nog een ‘short & powerful’ of ‘King’s breakfast’ voor wie nog meer wilt dan een bagel, enkele salades en huisbereide taarten!

De grootmoeders huiskamerlook van Sanseveria Bagelsalon is very instagrammable. Zoals de naam al doet vermoeden, ontdek je hier en daar een sanseveria, maar het is toch vooral de wirwar aan leuke gadgets en in het oog springende-details die de aandacht trekken. Het prachtige vintage servies maakt het plaatje compleet. Tot slot kan je de bagels ook gewoon meenemen, ideaal voor een zonnige dag op het strand.

Open van maandag tot zaterdag van 9 tot 17 uur. Zondag van 10 tot 15 uur. Dinsdag gesloten. Wittenonnenstraat 36, 8400 Oostende. Meer info op www.sanseveria.be.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het nieuwste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]