EXPO FOOD MODE

30/06/2017 at 22:47

Honest Summer Market: funshoppen bij faire ondernemers

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: de Honest Summer Market, dit weekend in Gent.

De zomer is een hoogseizoen voor pop-up bars, winkels en terrassen. Als paddenstoelen rijzen ze uit de grond om hun drinks, food, fashion of design op een originele manier bekend te maken voor het grotere publiek. Honest, een nieuw biologisch drankje op basis van kruidenthee, gooit het over een iets andere boeg en verzamelt de leukste en nieuwste concepten gewoon op één plek: de Honest Summer Markets.

Om de lancering van het biodrankje op de Belgische markt niet ongemerkt voorbij te laten gaan, besloot Honest een tweedaags event te creëren dat niet enkel op de eerlijke dorstlesser zelf focust, maar ook op andere honest ondernemers. Het concept? Elke locatie kreeg z’n eigen ambassadeur die op zijn of haar beurt op zoek ging naar minstens tien eerlijke ‘marktkramers’. Het resultaat is een échte markthal waar verschillende kramen hun koopwaar tentoonstellen. Gent bijt de spits af met ambassadrice Eva Mouton. Zij koos onder meer voor eerlijke en startende ondernemers als Madam Bakster, Wonky, Nunchi, Housemartin (ook te koop in de ZNORshop) en ons eigen nieuwe T-shirtmerk Jean de Gand. Van gezonde taarten en Aziatische gerechtjes tot coole schriftjes en stempels of unieke kledij; zoals op een echte markt, is er voor elk wat wils.

Het drankje zelf is biologisch en caloriearm; gemaakt van kruidenthee, verder op smaak gebracht met natuurlijke vruchtensappen en gezoet met biologische rietsuiker. De flesjes zijn dan weer deels plantaardig en volledig recycleerbaar. Je kan kiezen uit drie varianten: citroen met honing, sinaasappel met mango en granaatappel met bosbessen.

De Honest Summer Market in Gent gaat door op 1 en 2 juli. Locatie van dienst is de voor de gelegenheid speciaal opgedirkte Braempoort in Brabantdam 33. De Honest Summer Market in Antwerpen gaat door op 8 en 9 juli en in Luik op 26 en 27 augustus. Telkens van 11 u. tot 18 u, zaterdag én zondag.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het nieuwe Newplacestobe-boek.