FOOD

17/06/2017 at 12:13

Black & Yellow: de stoere koffiebar van Joke De Coninck

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: Black & Yellow, in Antwerpen.

Ein-de-lijk, moet menige Antwerpse koffie-adept gedacht hebben toen Joke De Coninck aankondigde dat ze zélf een koffiebar zou openen. De goedlachse barista zei haar geliefde Caffènation na een zevental jaar gedag en opende haar eigen koffiewalhalla: Black & Yellow.

Toen koffiebar Broer Bretel de deuren sloot, zag Joke haar kans schoon voor een eigen stek. Black & Yellow staat voor zwarte koffie en een knallend geel interieur. Het staat voor koffie met ballen. En ook wel een beetje voor het gelijknamige nummer van Wiz Khalifa; want wie het kent, is dat deuntje nu al aan het neuriën (youtube it!). Geen gezellige huiskamer in Scandinavian, bohemian of botanical style, wel een witte tegelwand, coole graphics en neonverlichting. Het mocht dus allemaal wat stoerder, zeg het gerust: echter.

En dat geldt ook voor de koffie. Uiteraard kun je bij Black & Yellow alle mogelijke latte-varianten proeven, maar eigenlijk kom je hier beter voor een stevige kop van het pure zwarte goud. Tropische temperaturen? Ga voor een cold brew shot, homemade lemonades en een stuk citroentaart.

Op weekdagen open van 8.30 tot 17 uur, op zondag van 10 tot 18 uur. Zaterdag en feestdagen gesloten. Nassaustraat 7, 2000 Antwerpen.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het nieuwe Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]