FOOD

21/05/2017 at 12:43

Het Moment van topbarista Valentine Wanders

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: Het Moment, in Gent.

Het Moment, eigenlijk voluit ‘Geniet van het moment’, staat voor – je raadt het al – volop genieten van wat je voorgeschoteld krijgt, de setting én je gezelschap. Valentine Wanders is de bezielster van de zaak, haar naam doet allicht een belletje rinkelen bij menig Gentse koffiedrinker: als topbarista stond ze al achter de toog bij Simon Says, Café Labath en De Superette. En eerder liep ze hotelschool en passeerde ze op nette plekken als het Mariott. Kortom: ze leerde én kent het vak en nu gaat ze ‘eindelijk’ voor haar eigen zaak. Niet enkel uitstekende koffie staat op de kaart, ook voor een licht ontbijt, een verse soep, een frisse lunch, een hartig taartje of een stevige aperitief ben je hier aan het juiste adres.

De Gentse Burgstraat wandel je niet voorbij zonder een blik te werpen op het Gravensteen. Het pand waar Het Moment in huist, is net iets minder oud, maar de allures van het voormalige veilinghuis zijn minstens even royaal. Valentine liet de ruimtes opfrissen zonder de authentieke elementen te verliezen. Zodra de zon schijnt, kan je terecht op het terras. Er is er zowel een in de tuin als op het trottoir voor de deur. Of liever een boek openslaan? Dat kan in de eigen bibliotheek. Voor elk wat wils dus.

Maar bon, er zijn veel koffiehuizen, en er komen er constant nog bij. Wat maakt Het Moment van Valentine Wanders dan zo anders, en de betere keus? Haar zin voor perfectie. Elk detail is hier belangrijk, dat voel je, dat zie je. Niet alleen bij wat ze er serveren, maar ook in het interieur bijvoorbeeld. Dat is een fijne combinatie van oud en hip tegelijk, waarbij zelfs het opvallende blauw van Valentines ogen terugkeert in het meubilair. En ook de bediening en gastvrijheid zijn hier top. Alles is beter bedacht én uitgevoerd dan in een gemiddelde nieuwe koffiebar. Deze nieuwe plek is als de beste koffie: mooi geserveerd, heerlijke smaak, en lekker warm.

Het Moment, open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 9 u. tot 20 uur , en zondag van 10 u. tot 18 u. Maandag en dinsdag gesloten.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het nieuwe Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]