FOOD

06/05/2017 at 12:13

Nieuw in Gent: cappuccino en latte zonder melk

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: Full Circle Coffee, in Gent.

Het moet gezegd, pop-ups zijn de ideale manier om te testen of je concept aanslaat. Dat moeten Yf Feller & Elke Vanderper ook gedacht hebben: na herhaaldelijk succes op onder andere de Gentse Feesten besloten ze een vaste stek te zoeken voor hun Full Circle Coffee. Niet zomaar een koffiebar, wel de allereerste 100% plant based coffee bar in België.

Wat dat nu precies betekent, 100% plant based? Simpel: een cappuccino of latte drink je hier niet met gewone koemelk, wel met havermelk. De koffie komt trouwens van de Amsterdamse topbranderij White Label Coffee, perfect voor de fans van het pure kopje zwarte goud. Op de kaart staan ook nog koffiekoeken van bakkerij Frimout, lichte lunchgerechtjes van Moor&Moor en plantaardige zoetigheden (aja, 100% plant based) van Vegamuze. Eén kleine kanttekening: volgens de beoordelingen op de Facebookpagina vinden velen de volledig vegan koffies erg lekker, maar enkelen melden toch de ‘aparte smaak’ ervan. Dus: ga langs en oordeel zelf!

Full Circle Coffee bevindt zich in een lichtrijk pand in de Gentse Zuidstationstraat, vlakbij de grootse mediabibliotheek De Krook is dat de ideale locatie voor menig boekenwurm of student. De inrichting straalt rust uit: witte tegels, houten afwerkingen en een streepje groen. Scandinavië is hier niet zo heel ver weg en daar heeft de naam van de zaak ook wat mee te maken: in Ijsland betekent ‘de Full Circle doen’ namelijk dat je de enige autostrade van het land helemaal rond rijdt, een eerbetoon aan de huwelijksreis van Yf en Elke.

Full Circle Coffee is elke dag open: op weekdagen van 7.30 tot 18 uur, in het weekend en op feestdagen van 10 tot 18 uur, tijdens schoolvakanties van 8.30 tot 18 uur. Zuidstationstraat 5, 9000 Gent.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het nieuwe Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]