ARCHITECTUUR DESIGN FOOD

04/05/2017 at 17:32

Opnieuw ‘Pop Up To Date’-invasie in Berchem

Voor de vierde maal strijkt een reeks kleurrijke pop-upwinkels neer in de Driekoningenstraat-Statiestraat in Antwerpen- Berchem. Het intussen gekende Pop up to Date van het district Berchem vindt dit jaar plaats in samenwerking met Berchem Creatives. Gedurende 2 maanden bieden 14 beloftevolle creatieve starters hun producten, diensten en ideeën aan in tien leegstaande winkelpanden. Wie graag winkelt, heeft er in het Antwerpse meteen een paar originele shoppingplekken bij.

De Driekoningenstraat en Statiestraat vormt een drukke verkeersader in Berchem, waar zowel bussen als gehaaste automobilisten en fietsers zich moeten doorwurmen. Rustig shoppen vergt enig doorzettingsvermogen. De langgerekte straat kreunt bovendien soms onder leegstand en wegtrekkende middenstand. Een teveel aan kebabzaken én morsige winkelpuien ontsieren het straatbeeld. Toch begint er de laatste jaren een en ander te bewegen. In het midden van de straat is er bijvoorbeeld brasserie Brel, dat intussen een vaste waarde is geworden. En via initiatieven als Pop up to Date moet het aanbod diverser worden. Nieuw zijn de verschillende belevingsshops: een smaakvol beautysalon, een afterwork-pingpongclub en een reeks creatieve ateliers voor jong en oud. Daarnaast zijn er traditiegetrouw ook de winkels die handgemaakte, originele producten verkopen. Namen zijn onder meer lingerie & juwelenzaak Ophelia & La Petite Curieuse, Blonde, Walrus & Vlinder, Das Patio ism deKeyserdesign, MCLX, Bici d’Ici, Frommelrommel, Fika en King of Pong Socialklub.

Creatieve ondernemers voor een breed publiek

Met Pop up to Date krijgen jonge creatieve ondernemers de kans om hun werk te tonen aan een breed publiek. In het verleden bleek de formule zeer succesvol, aldus het district. Verschillende ondernemers die aan Pop up to Date deelnamen, zetten na afloop de stap naar een permanente winkel. “Pop up to Date biedt een creatief antwoord op het probleem van leegstand.” Veel panden die langdurig leegstonden, werden kort na vorige edities verhuurd of verkocht. De pop-upwinkels geven de buurt een zichtbare boost, denkt het stadsbestuur.

Vanaf 4 mei tot 1 juli. De pop-upshops zijn open op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 en 18 uur.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]