FOOD

16/04/2017 at 12:26

Edelrot: nieuwe bio wijnbar in hartje Gent

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: Edelrot, in Gent.

Je zou tussen al dat beer pairing en gastronomische mock- of cocktailproeven door, bijna denken dat wijn inboet aan populariteit. Maar niets is minder waar. Zo ook bij wijnbar Edelrot: omdat hun mobiele bar het zo goed deed op feesten en festivals, besloten Stijn Schreel en Saraï Cachet dat het hoogtijd werd voor een vaste locatie.

Benieuwd hoe een biologische of natuurlijke wijn nu écht smaakt? Edelrot is de plek bij uitstek om er eentje te proeven. Stijn en Saraï kiezen steevast voor wijnmakers die het gebruik van chemische pesticiden, herbiciden en andere toevoegingen vermijden. Ze zijn ervan overtuigd dat het volgen van de natuur de beste wijnen voortbrengt. En wie zijn wij om dat tegen te spreken?

Ook de kleine honger kan je hier stillen met comfy barfood: nacho’s, tapenades, gepekelde groenten, kazen, fijne vleeswaren, … ’s Middags kunnen gasten uit dat assortiment een lunch samenstellen en aanvullen met verse soep. Lokale leveranciers van dienst zijn onder meer BE O, Ohne, Het Hinkelspel en Tierenteyn.

De wijnbar bevindt zich vlakbij Sint-Jacobs, een buurt waar steeds meer culinaire adresjes opduiken, zoals Sofraya of Holy Food Market. Edelrot is knus en een beetje parisien ingericht: bruin, maar toch hedendaags door het hout, de bakstenen en een obligatoire plant hier en daar. De ideale soundtrack met een lichte voorkeur voor vergeten parels en obscure classics maakt de setting compleet.

Edelrot is open op dinsdag van 16 tot 24 uur, op woensdag en donderdag van 12 tot 24 uur, op vrijdag van 12 tot 1 uur en op zaterdag van 14 tot 2 uur. Steendam 64, 9000 Gent.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het kersverse Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]