FOOD

29/03/2017 at 17:46

De Serre: innovatieve culinaire hotspot

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: De Serre, in Antwerpen.

De Serre is een gloednieuwe ontbijt- en lunchzaak in hartje Antwerpen. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Het is een plek waar de nieuwste mogelijkheden op vlak van technologie in de horeca worden getest, noem het gerust een horecalabo.

Wat dat dan betekent? Alleszins geen professoren in witte labojas of een allegaartje aan proefbuizen. Wél ontdek je hier een fijn staaltje innovatie: van bestellen, betalen en het raadplegen van specifieke ingrediënten, allergenen of de menukaart tot apps en virtual reality. De Serre functioneert als het kloppende hart van StartupVillage, waar verschillende start-ups en investeerders zich vestigden. Hun missie is de sector weer financieel gezond krijgen. Geen evidentie in het tijdperk van witte kassa’s en vele regels & reglementen.

Natuurlijk kan je De Serre ook gewoon ontdekken om de grote of kleine honger te stillen en dito dorst te lessen. Op de kaart staan huisgemaakte gerechtjes waarin vers, duurzaam en kruidig de rode draad vormen in de vorm van slaatjes, broodjes, soepen en comfort food. De locatie op zich is zeker ook een bezoek waard: het pand is prachtig. Een grootse ruimte met hoge plafonds en een oase aan binnenvallend zonlicht. Het veelvuldig gebruik van planten, riet, hout en opvallende (dierlijke) details, maken het zomerse plaatje af.

Open  van maandag t.e.m. vrijdag van 8 tot 17 u. Zopas ging ook het zonneterras open, ideaal met mooie lentedagen in het verschiet. Na 17 uur en in het weekend is De Serre ook te huur voor feesten & events tot 180 personen. Lange Gasthuisstraat 29-31, 2000 Antwerpen.
Meer h
otspots op Newplacestobe of in het kersverse Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]