FOOD

02/03/2017 at 23:07

Madam Bakster: nu in real life, met koffiebar

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: Madam Bakster, in Gent.

Wie zin heeft in een stevig stuk taart (of twee) maar niet in het schuldgevoel achteraf, kon sinds ruim een jaar terecht in de online winkel van Madam Bakster. Een onverhoopt succes was het voor bezielster Laura Verhulst, in 2016 werd ze ermee verkozen tot student-ondernemer van het jaar.  Hoogtijd om een stap verder te gaan: Madam Bakster in real life. Gezond smullen in het centrum van Gent!

Madam Bakster is een 100 procent plantaardige koffiebar. Wat we daar nu precies onder moeten verstaan? Heel erg ingewikkeld is het niet: alles wat op de menukaart staat, is gemaakt van plantaardige producten. Zo ook die overheerlijke desserts: niet gemaakt met melk, boter, eieren of suiker, wel met gezondere alternatieven. Kortom: ook de veganisten en glutenvrije lekkerbekken vinden hier hun gading. Daarnaast doet Laura er alles aan elke vorm van voedselverspilling te vermijden, zo zal je op het einde van de dag nooit een overvolle toonbank zien.

Niet alleen het concept klopt, ook het interieurplaatje is compleet. Blank hout en leuke tegels wisselen elkaar af, speelse verlichting en een heleboel planten vullen aan. Door de grote ramen valt er een overvloed van natuurlijk licht binnen.

Madam Bakster, open van woensdag tot zondag van 10 tot 18 uur. Brabantdam 142, 9000 Gent.
Meer hotspots op Newplacestobe of in het kersverse Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]